Opublikowano: poniedziałek, 20, marzec 2017 13:39 | Jacek Kurpeta
18 marca w patio Miejskiego Centrum Kultury w Skarżysku odbyły się po raz siódmy Ogólnopolski Turniej Szaradziarski. Do turnieju przystąpiło 28 zawodników. Każdy z uczestników w czasie 1,5 godziny miał do rozwiązania 37 zadań z dziedziny rozgrywek umysłowych przygotowanych przez członków Klubu Szaradzistów "ANAGRAM", działającego w Miejskim Centrum Kultury.
I miejsce zajął Dawid Kupiec z Warszawy – otrzymał puchar (nagrody: puchar Prezydenta Miasta Skarżyska-Kamiennej, nagrodę pieniężną w wysokości 500 zł ufundowaną przez Piotra Zalewskiego właściciela firmy EKO-DOM i Janusza Nowaka - Zakład Usług Leśnych w Skarżysku-Kamiennej oraz nagrodę rzeczową ufundowaną przez Marzenę Okłę-Drewnowicz).
II miejsce z wynikiem wywalczył Marcin Zieliński z Kielc (nagrody: puchar Prezydenta Miasta Skarżyska-Kamiennej, nagrodę pieniężną w wysokości 300 zł ufundowaną przez Bank Spółdzielczy w Suchedniowie).
III miejsce z wynikiem 192 pkt. Zdobył Rafał Tałaj z Częstochowy (nagrody: puchar Prezydenta Miasta Skarżyska-Kamiennej, nagrodę pieniężną w wysokości 200 zł ufundowaną przez Miejskie Centrum Kultury oraz nagrodę rzeczową ufundowaną przez Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego).
Puchar Prezydenta Miasta Skarżyska-Kamiennej dla najlepszego szaradzisty z woj. świętokrzyskiego otrzymał Marcin Zieliński z Kielc. Ponadto wylosowano nagrodę szczęścia ufundowaną przez Urząd Marszałkowski woj. świętokrzyskiego dla Krzysztofa Lofka. Jedynym reprezentantem Skarżyska był Ryszard Kobryń.
Urząd Miasta reprezentowała sekretarz Agnieszka Winiarska.
Wszyscy zawodnicy otrzymali okolicznościowe dyplomy oraz podarunki w postaci gadżetów promujących miasto Skarżysko, Nadleśnictwo Skarżysko oraz region świętokrzyski.
Organizatorzy wszystkim darczyńcom serdecznie dziękują.
Materiały Video
Przeciwdziałanie wykluczeniu cyfrowemu.
Upowszechnienie dostępu do internetu.
>
Informacje o plikach cookie
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...